Slechts 20% van de mensen vindt de 2 watermeloenen gelijk in minder dan 10 seconden! Kan jij het?

Wist je dat sommige mensen uitzonderlijke visuele vaardigheden hebben? Dit is het geval van Stephen WiltshireStephen Wiltshire was een Britse autistische kunstenaar die ongelooflijk gedetailleerde landschappen kon tekenen na het zien van een foto of landschap. Vandaar zijn bijnaam “De man met het fotografische geheugen. Als hij een uitzondering is, op welk niveau schat u uw visuele capaciteit? Is het bovengemiddeld? Kom erachter door onderstaande test te doen.

De test van vandaag zal niet alleen uw gezichtsscherpte meten, maar ook uw vermogen om op details te letten. Bereid je ogen voor, dit wordt een moeilijke oefening.

Om uw zicht te testen, de onderstaande afbeelding goed bestuderen. Het toont verschillende watermeloenen die er allemaal hetzelfde uitzien, maar als je de afbeelding in detail bekijkt zie je dat twee van hen er hetzelfde uitzien vreemd. Deze twee watermeloenen zijn op het eerste gezicht moeilijk te herkennen, maar als je de watermeloenen van alle kanten bekijkt, kun je verbaasd zijn. Je hebt 10 seconden om deze twee watermeloenen te vinden. Als je slaagt voor deze test, geeft dat aan dat je gezichtsvermogen uitdagend is. Let goed op en verlies je focus niet.

©NiceTime

De tijd is om. Heb je de watermeloenen identiek gevonden? Of heb je je tong aan de kat gegeven?

Laten we het meteen controleren met deze antwoordsleutels. De twee watermeloenen zijn omgeven door rode cirkels.

Als je deze visuele test met behulp van je logica hebt kunnen oplossen, is het zeer waarschijnlijk dat je de twee identieke watermeloenen hebt kunnen lokaliseren. Goed gedaan. Slechts 20% van de mensen slaagde voor deze test.

©NiceTime

De logica was om het aantal ogen te tellen en te letten op hun rangschikking. Met deze redenering zijn dus alleen de eerste watermeloen in de tweede rij en de tweede in de derde rij precies hetzelfde. De andere watermeloenen hebben verschillende pitschikkingen.

Deze visuele test is een uitstekende manier om je vermogen om op details te letten te testen en kan je intellectuele vermogen bepalen. Als je de watermeloenen die op elkaar lijken aan het eind van de timing nog niet hebt gezien, moet je je visuele vaardigheden vaker oefenen. Met deze oefeningen kun jeinformatie sneller analyseren, belangrijke details herkennen en afwijkingen opmerken om problemen effectiever op te lossen.

Related post