Test je IQ door dit raadsel op te lossen dat slechts 10% van de volwassenen kan oplossen

Vous souhaitez savoir à quel point vous êtes intelligent ? Cette énigme mathématique est parfaite pour tester votre quotient intellectuel.

Deze wiskundig raadsel is onmogelijk op te lossen en slechts 10% van de van de volwassenen de oplossing weet te vinden. Deze test kan gemakkelijk zijn als je volhardend bent en de tijd neemt om het te begrijpen en er goed over na te denken.

Presentatie van de wiskundige puzzel: afbeelding van op te lossen berekening

Om te slagen in deze wiskundepuzzel moet je zowel je verstand als je creativiteit gebruiken. Deze IQ test is perfect om je hersenen te stimuleren en je te helpen je intelligentie te verbeteren.

Deze vergelijking werd oorspronkelijk gepubliceerd in een Chinese test voor kinderen jonger dan 5 jaar. Het raadsel is om het resultaat te vinden van de vermenigvuldiging vaneen gele bloem met de toevoeging vaneen rode bloem vermenigvuldigd met een blauwe bloem.

Om u te helpen, bieden wij u enkele reeds opgeloste vergelijkingen aan. Drie rode bloemen bij elkaar opgeteld is 60. Twee blauwe bloemen plus één rode bloem is 30. Eén blauwe bloem min twee gele bloemen is 3.

Veel mensen hebben het opgegeven. Inderdaad, de wiskundige puzzels zijn moeilijk, vooral wanneer ze worden uitgedrukt in symbolen of tekeningen in plaats van in getallen. Ze zijn echter een uitstekende manier om uw strategisch denken, logisch redeneren en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

Om de puzzel op te lossen, moet je eerst goed naar het plaatje kijken.

Foto krediet: Radiotips.com

Antwoord op het wiskundig raadsel rode bloem, blauwe bloem en gele bloem

De oplossing van deze wiskundepuzzel was niet eenvoudig te vinden. Wees trots op jezelf als je het antwoord hebt gevonden en voor de anderen kun je je geluk beproeven met een ander raadsel. Met dit type test kun je op een speelse manier een training of een hersenoefening doen.

  • De eerste vergelijking geeft de waarde van elke rode bloem. Als het totaal van de drie rode bloemen 60 is, betekent dit dat elke rode bloem 20 waard is.
  • De tweede vergelijking is de optelling van één rode bloem met twee blauwe bloemen gelijk aan 30. De blauwe bloemen hebben elk vijf bloemblaadjes. Dit betekent dat de bloemblaadjes een waarde hebben van 1. Twee blauwe bloemen zijn dus 10 waard.
  • De derde vergelijking toont een blauwe bloem met vijf bloemblaadjes min twee gele bloemen gelijk aan 3. De blauwe bloem heeft een waarde van vijf, dus de twee gele bloemen zijn 1 waard. De bloemen vervangen door hun waarde geeft : 5 – 2 = 3.

De oplossing van de laatste vergelijking wordt dan gemakkelijk, omdat je nu de waarde van elke bloem kent. Vervanging van de bloemen door hun respectieve waarden geeft 1 + (20 x 4) = 81.

Related post